Pétanque Club Montferland
De gezelligste Pétanque Club van Gelderland

Nieuws


Terug naar overzicht

20-03-2024

Jubileumjaar 2024

Petanque Club Montferland, waar passie voor jeu de boules en gemeenschapszin samenkomen in een levendige omgeving vol herinneringen en prestaties.

Het begon allemaal in het hart van Zeddam, toen Joep Rikken in het begin van 1999 een visie koesterde: een plek creëren waar mensen konden samenkomen en genieten van het spel van jeu de boules. Met vastberadenheid en enthousiasme kreeg zijn droom vorm.
In nauw overleg met het Oswaldus Gilde werd achter de tennisvelden een bescheiden boulebaan gerealiseerd. Een eenvoudige tent fungeerde als ons eerste clubgebouw. Op 17 september 1999 werd de officiële akte van oprichting ondertekend, met een startkapitaal van slechts 500 gulden maar een onbegrensd enthousiasme.

Dankzij intensieve publiciteit groeide onze club snel, met het ledental dat begin 2000 al boven de 60 uitsteeg. Op 13 mei 2000 vierden we de feestelijke opening van onze boulebanen, een mijlpaal die de start markeerde van vele spannende wedstrijden en gezellige bijeenkomsten. Het jaar 2002 bracht nieuwe mogelijkheden met zich mee, toen we begonnen met het aantrekken van sponsoren die ons hielpen onze dromen waar te maken. In augustus 2004
openden we met trots onze eerste houten kantine, compleet met een apart toiletgebouwtje. Het was ook in deze tijd dat we ons eigen PCM-logo mochten verwelkomen, geschonken door de familie Pas.

Met de komst van onze website in het voorjaar van 2005 en de officiële benoeming van ons speelterrein als het Joep Rikken Park in maart van datzelfde jaar, kregen we steeds meer erkenning binnen en buiten onze gemeenschap.
De aanmelding bij de NJBB in januari 2007 markeerde een belangrijke stap in onze ontwikkeling, gevolgd door het bereiken van 100 leden in augustus van dat jaar, gevierd met de creatie van ons eigen smoelenbord. Het jaar 2008 bracht nieuwe plannen voor een groter clubgebouw en de uitbreiding van onze boulebanen, waardoor we maar liefst 17 wedstrijden tegelijk konden spelen.
Op 30 mei 2009 openden we vol trots ons nieuwe clubgebouw,
allemaal mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers.

Met de start van ons Bon Soir toernooi en de verhuur van onze banen in 2010, bewezen we dat onze club niet alleen een plek was voor leden, maar ook voor de bredere gemeenschap om van te genieten. In mei 2012 vierden we ons 12,5-jarig jubileum, en in september 2019 stonden we stil bij ons 20-jarig bestaan, met herinneringen aan de vele hoogtepunten die we samen hebben gedeeld.
En nu, met nog 10 leden die vanaf het prille begin bij ons zijn, kijken we uit naar ons grote jubileumfeest op 14 september 2024, waar we herinneringen ophalen, nieuwe vrienden maken en onze toekomstige successen vieren.

Later meer….



Terug naar overzicht







 
E-mailen
Bellen
Map
Info