LENTETOERNOOI 2017
lentetoernooi3We beginnen elk jaar in maart met het lentetoernooi. Het terras is dan weer tip top in orde gebracht. Het ziet er buiten weer gezellig uit. Dit jaar lijkt het wel op een herfsttoernooi. Harde wind en veel regen is voorspeld. Maar iedereen trotseert de regen en om half 11 zitten we met z,n allen lekker aan de koffie. Daarna met regenjas en paraplu naar buiten voor de 1ste wedstrijd. Het blijft de hele dag een beetje druilerig, maar het enthousiasme en fanatisme op de baan is er niet minder om. Na de 1ste wedstrijd hebben we samen geluncht. Thomas, een van de kanjers achter de bar, heeft  thuis een grote pan bonensoep gemaakt.  Verrukkelijk !!! Na ook nog wat belegde broodjes en een toetje, worden de 2de en 3de wedstrijd  gespeeld. Na een hoosbui tijdens de lunch, moet de baan eerst watervrij gemaakt worden. (zo te zien echt mannenwerk) Rond 4 uur is de prijsuitreiking en er wordt nog lang ” nagebould” , maar dan met een glaasje.

OOK MET SNEEUW WORDT ER IN ZEDDAM GEWOON GEBOULD

sneeuw3

Oliebollentoernooi 31 december 2016
oliebol3Elk jaar sluiten we het jaar af met een oliebollentoernooi. De inloop is tussen 12.30 en 13.00 uur. We worden ontvangen door Aukje en Henk met een welkomstdrankje. In het clubgebouw staat de koffie klaar. Als iedereen aanwezig is , gaan we naar buiten om te boulen. Er worden vanmiddag 3 wedstrijden  gespeeld . De eerste 2 wedstrijden mag er 3 kwartier gespeeld worden en voor de 3de wedstrijd staat een half uur. Dit om te voorkomen dat het te laat wordt . Het is tenslotte gezellig dat we allemaal tegelijk aan de oliebollen zitten. Na fanatiek gebould te hebben worden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn 4 boulers met 3 gewonnen partijen. De 1ste prijs Henk Kelder, 2de Els Reintjes, 3de Fien Okhuijsen en de 4de  Trees de Lange. Er wordt nog lang nagepraat. Om 18.00 uur gaan we naar huis om in huiselijke kring oudejaarsavond te vieren. Zie voor meer foto’s onze fotopagina.

DE ALBERT POMPERBAAN

31 december 2016 is Albert Pomper 85 jaar geworden. Albert is al heel lang een trouw lid van onze club.Als hij bij de eerste 2 wedstrijden de toss heeft, kiest hij altijd dezelfde boulebaan. De 3de wedstrijd boult hij altijd samen met Herman Bouwhuis, Keub Derksen en  Jan de Lange (zijn vaste boulevrienden), natuurlijk weer op “zijn baan”. Iedereen houdt er al rekening mee. Zijn boulevrienden hebben een bord laten maken en ja hoor, nu is het zeker. Albert heeft zijn eigen baan

pomper2

SNERTTOERNOOI 19 NOVEMBER 2016

snert8Ook dit jaar weer een gezellige snerttoernooi. De weergoden zijn ons goedgezind.  Het is een beetje waterkoud. Met een dikke jas, sjaal en sommige  boulers met handschoenen aan, is het goed te doen. Er worden 3 wedstrijden gespeeld waarbij het er gezellig aan toe gaat en fanatiek gestreden wordt.  Tussen de wedstrijden door is er tijd om zich te warmen in het clubgebouw met warme chocolademelk en gluhwein. Na de laatste wedstrijd is het genieten van de heerlijke erwtensoep en roggebrood belegd met spek. Nardy maakt de prijswinnaars bekend. De 1ste prijs is voor Gerard Thuis., 2de prijs Leo Okhuijsen, 3de prijs Theo Venhorst. De aanmoedigingsprijs is  voor Carla Häcker. Onder het genot van een glaasje wordt er nog gezellig nagepraat.

2DE INTERNATIONALE MONTFERLAND OPEN

montferlandopen2Na enkele maanden van hectische voorbereidingen was het dan zover: 1 augustus jl. ging de kogel (=boule) door de kerk en daarmee het tweede Internationale Montferland Open van start. We werden gezegend met fantastisch mooi weer, de zon scheen met volle kracht en toch blies een fris briesje door het gebladerte van de eeuwenoude bomen op de stadswallen rond het prachtige kasteel Huis Bergh. 72 teams hadden zich aangemeld, hetgeen een explosieve groei betekende t.o.v. het vorige jaar toen 48 teams deelnemen. Voortreffelijk was weer de samenwerking met Huis Bergh en de gemeente Montferland. De stemming was erg goed en dat kwam goed van pas toen te eniger tijd bleek, dat de registratie per computer in de war raakte en de tellingen en indelingen met de hand moesten worden gedaan. Het kwartet Leo Okhuijsen, Tonnie Berendsen, Albert Bisselink en Cor Kuiper hebben hun beste beentje voorgezet en deze dag toch als geslaagd kunnen ervaren. De ontboezemingen van Leo, voorafgaande aan de prijsuitreiking,  waarin hij zijn excuses aanbood voor de haperingen, werden met een langdurig applaus omlijst. Dat was toch wel de kers op de taart en een goede aanzet naar het organiseren van het volgende toernooi op zaterdag 6 augustus 2016.

7 SEPTEMBER UITWISSELING PC MONTFERLAND – PV BEEK

Een jaarlijks terugkerende uitwisseling. Er worden zowel wedstrijden gespeeld in Zeddam als in Beek. Om 9.15 uur vertrokken 8 triplettenteams van PV Beek naar Zeddam om daar te spelen tegen 8 triplettenteams van PC Montferland. Toen wij aankwamen werden wij gastvrij ontvangen door onze vrienden van PC Montferland , wij kregen allen koffie met iets lekkers erbij en er was een woord van welkom door de voorzitter van PC Montferland die daarna het woord gaf aan Tonnie Berendsen van de wedstrijdleiding die het spel uitlegde en wie tegen wie moest spelen daarna konden de wedstrijden om 11.00 uur beginnen. Er werden 3 wedstrijden gespeeld iedere keer tegen andere tegenstanders, de wedstrijden gingen gelijk op .Het waren spannende en sportieve wedstrijden. Tussen de rondes door was er voldoende ruimte om iets te eten en te drinken, er werd ook geregeld rondgegaan met heerlijke hapjes. We werden echt verwend. De wedstrijdleiding had het goed voor elkaar, er waren mooie en nuttige prijzen voor de winnaars beschikbaar gesteld door PC Montferland. Voor PV Beek werd het team van Adrienne Toonen- Marian van Thiel en Marian Hoogma eerste Als tweede eindigde voor Beek het team van Jan Gout- Dave holster en Wil Gunsing. Als derde eindigde voor Beek het team van Jan Arnts jr.- Emmy van Heumen en Mirjam Arnts.
Voor PC Montferland eindigde als eerste het team van Peter Smit- Evelien Splithof en Ronald Kok. Op de tweede plaats het team van Fien Okhuijsen -Tonnie Berendsen en Leo Okhuijsen.  Als derde eindigde voor PCMontferland het team van Gerard Bos- Frans Krol en Hans Bos.
Na afloop dankte de voorzitter van PV Beek namens Beek voor de gezellige dag iedereen heeft ervan genoten het was een goed georganiseerd  en verzorgd toernooi. Hij nodigde PC Montferland uit om in de winter in Beek te komen spelen, hierover was al contact geweest met Tonnie Berendsen. Daarna nog even gezellig gezeten en toen ging PV Beek huiswaarts.

Jeu de Boules een goed gevoel!

Interesse gewekt?

Kom dan gerust eens langs.
Voor informatie kunt u ook bellen met het secretariaat: 0315-241529.

Gildepad 3 in Zeddam
06 – 10 22 25 94